Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Díszítés:
Grillázs:
Elkészítése:
Először a megpucolt almákat kis kockákra vágjuk, feltesszük a cukorral és a fahéjjal párolni pár percig, majd hozzáöntjük az almalében elkevert pudingot, és besűrítjük. Kihűtjük!
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy 26cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk (ki is nyújthatjuk, de elég belenyomkodni is). 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 30 perc). Ha megsült, kivesszük a formából, és kihűtjük!
Az aprított mandulát kicsit megpirítjuk, majd a cukrot karamellizáljuk, és hozzátesszük a lepirított mandulát is. Olajjal kikent tepsire simítjuk, kihűtjük!
Amikor kihűlt, tetszőleges darabokra összeaprítjuk.
Ha a tésztánk is kihűlt, visszatesszük a kapcsos tortaformánkba, és beletesszük az almatölteléket is. Szépen elegyengetjük. Hűtőbe tesszük egy pár órára, amíg az alma megdermed!
Amikor megdermedt a töltelék, óvatosan lecsatoljuk a formát, tortatálcára helyezzük, és a felvert tejszínnel, a grillázzsal és szeletelt mandulával tetszőlegesen díszítjük.