Mandulakrémes körtetorta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 adag leveles tészta
- 4-5 db körte
Mandulakrém:
- 170 g darált mandula
- 165 g porcukor
- 135 g vaj
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl habtejszín
- 10 g keményítő
Szirup:
- kb 50 ml víz
- kb 50 g cukor, attól függően mennyire édes a körténk
- fahéj
- 2 db csillagánizs
- 1 citrom kifacsart leve
Elkészítése:
26 centis formát kibélelek leveles tésztával, oldalára is kerüljön. A sziruphoz összeforralom a vizet a fűszerekkel és cukorral. A körtéket meghámozom, magházukat kiemelem szétdarabolom, majd félpuhára főzöm a szirupban. A mandulakrémhez csak simán összekeverem a hozzávalókat. A krémet beleöntöm a formába, kirakom a szirupból kivett körtékkel. 180 fokos előmelegített sütőben kb 40 percig sütöm. Nagyon finom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.