Mandulakrémes körtetorta recept
Hozzávalók:
- 1 adag leveles tészta
- 4-5 db körte
Mandulakrém:
- 170 g darált mandula
- 165 g porcukor
- 135 g vaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl habtejszín
- 10 g keményítő
Szirup:
- kb 50 ml víz
- kb 50 g cukor, attól függően mennyire édes a körténk
- fahéj
- 2 db csillagánizs
- 1 citrom kifacsart leve
Elkészítése:
26 centis formát kibélelek leveles tésztával, oldalára is kerüljön. A sziruphoz összeforralom a vizet a fűszerekkel és cukorral. A körtéket meghámozom, magházukat kiemelem szétdarabolom, majd félpuhára főzöm a szirupban. A mandulakrémhez csak simán összekeverem a hozzávalókat. A krémet beleöntöm a formába, kirakom a szirupból kivett körtékkel. 180 fokos előmelegített sütőben kb 40 percig sütöm. Nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

