Mandulakrémes körtetorta recept

Hozzávalók:
- 1 adag leveles tészta
- 4-5 db körte
Mandulakrém:
- 170 g darált mandula
- 165 g porcukor
- 135 g vaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl habtejszín
- 10 g keményítő
Szirup:
- kb 50 ml víz
- kb 50 g cukor, attól függően mennyire édes a körténk
- fahéj
- 2 db csillagánizs
- 1 citrom kifacsart leve
Elkészítése:
26 centis formát kibélelek leveles tésztával, oldalára is kerüljön. A sziruphoz összeforralom a vizet a fűszerekkel és cukorral. A körtéket meghámozom, magházukat kiemelem szétdarabolom, majd félpuhára főzöm a szirupban. A mandulakrémhez csak simán összekeverem a hozzávalókat. A krémet beleöntöm a formába, kirakom a szirupból kivett körtékkel. 180 fokos előmelegített sütőben kb 40 percig sütöm. Nagyon finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »