Málnás túrótorta recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 ek liszt
- 1 késhegynyi sütőpor
A túrókrémhez:
- 50 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- néhány szem málna
- 3 dl habtejszín
- 1 cs zselatin fix
Díszítés:
- málna (ízlés szerinti mennyiségben, kb 30-40 dkg)
- 1 cs piros tortazselépor
- 3-4 dkg mandulalapocska
Elkészítése:
A piskóta elkészítéséhez a 4 tojássárgáját habosra keverjük 4 púpozott ek. cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután belekeverünk 4 púpozott ek. lisztet és 1 késhegynyi sütőport (ezt jól elkeverjük, eloszlatjuk, hogy egyenletesen emelkedjen meg a tészta sütés közben!).
Egy másik tálban a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal az előbbi masszához keverjük. Kivajazott, lisztezett (kapcsos) tortaformába töltjük, és forró sütőbe tesszük. 5-6 perc múlva mérsékeljük a lángot, majd szép, világosra sütjük (amíg nem érezzük az illatát,nem szabad rányitni! Utána pedig “tűpróbával” ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe.) Hagyjuk kihűlni a tortaformában.
A krémhez a túrót áttörjük, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük. Néhány szem összezúzott málnát keverünk hozzá. A habtejszínt robotgéppel kevés ideig verjük, majd folytonos keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a zselatin fixet, és jó kemény habot készítünk. Ezután óvatosan a túróba forgatjuk.
Miután a piskóta kihűlt (még mindig a tortaformában van!), rákenjük a túrókrémet, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Kivesszük, málnával megszórjuk a tetejét, elkészítjük a zselét, ráöntjük, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy ez is megdermedjen. Ha ez megtörtént, kivesszük a tortaformából, és az oldalát mandulalapocskákkal díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »