Málnás túrótorta recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 ek liszt
- 1 késhegynyi sütőpor
A túrókrémhez:
- 50 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- néhány szem málna
- 3 dl habtejszín
- 1 cs zselatin fix
Díszítés:
- málna (ízlés szerinti mennyiségben, kb 30-40 dkg)
- 1 cs piros tortazselépor
- 3-4 dkg mandulalapocska
Elkészítése:
A piskóta elkészítéséhez a 4 tojássárgáját habosra keverjük 4 púpozott ek. cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután belekeverünk 4 púpozott ek. lisztet és 1 késhegynyi sütőport (ezt jól elkeverjük, eloszlatjuk, hogy egyenletesen emelkedjen meg a tészta sütés közben!).
Egy másik tálban a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal az előbbi masszához keverjük. Kivajazott, lisztezett (kapcsos) tortaformába töltjük, és forró sütőbe tesszük. 5-6 perc múlva mérsékeljük a lángot, majd szép, világosra sütjük (amíg nem érezzük az illatát,nem szabad rányitni! Utána pedig “tűpróbával” ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe.) Hagyjuk kihűlni a tortaformában.
A krémhez a túrót áttörjük, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük. Néhány szem összezúzott málnát keverünk hozzá. A habtejszínt robotgéppel kevés ideig verjük, majd folytonos keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a zselatin fixet, és jó kemény habot készítünk. Ezután óvatosan a túróba forgatjuk.
Miután a piskóta kihűlt (még mindig a tortaformában van!), rákenjük a túrókrémet, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Kivesszük, málnával megszórjuk a tetejét, elkészítjük a zselét, ráöntjük, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy ez is megdermedjen. Ha ez megtörtént, kivesszük a tortaformából, és az oldalát mandulalapocskákkal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »