Hozzávalók:
A piskótához:
A túrókrémhez:
Díszítés:
Elkészítése:
A piskóta elkészítéséhez a 4 tojássárgáját habosra keverjük 4 púpozott ek. cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután belekeverünk 4 púpozott ek. lisztet és 1 késhegynyi sütőport (ezt jól elkeverjük, eloszlatjuk, hogy egyenletesen emelkedjen meg a tészta sütés közben!).
Egy másik tálban a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal az előbbi masszához keverjük. Kivajazott, lisztezett (kapcsos) tortaformába töltjük, és forró sütőbe tesszük. 5-6 perc múlva mérsékeljük a lángot, majd szép, világosra sütjük (amíg nem érezzük az illatát,nem szabad rányitni! Utána pedig “tűpróbával” ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe.) Hagyjuk kihűlni a tortaformában.
A krémhez a túrót áttörjük, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük. Néhány szem összezúzott málnát keverünk hozzá. A habtejszínt robotgéppel kevés ideig verjük, majd folytonos keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a zselatin fixet, és jó kemény habot készítünk. Ezután óvatosan a túróba forgatjuk.
Miután a piskóta kihűlt (még mindig a tortaformában van!), rákenjük a túrókrémet, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Kivesszük, málnával megszórjuk a tetejét, elkészítjük a zselét, ráöntjük, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy ez is megdermedjen. Ha ez megtörtént, kivesszük a tortaformából, és az oldalát mandulalapocskákkal díszítjük.