Málnás túrótorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 ek liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor

A túrókrémhez:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • néhány szem málna
  • 3 dl habtejszín
  • 1 cs zselatin fix

Díszítés:

  • málna (ízlés szerinti mennyiségben, kb 30-40 dkg)
  • 1 cs piros tortazselépor
  • 3-4 dkg mandulalapocska

Elkészítése:
A piskóta elkészítéséhez a 4 tojássárgáját habosra keverjük 4 púpozott ek. cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután belekeverünk 4 púpozott ek. lisztet és 1 késhegynyi sütőport (ezt jól elkeverjük, eloszlatjuk, hogy egyenletesen emelkedjen meg a tészta sütés közben!).
Egy másik tálban a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal az előbbi masszához keverjük. Kivajazott, lisztezett (kapcsos) tortaformába töltjük, és forró sütőbe tesszük. 5-6 perc múlva mérsékeljük a lángot, majd szép, világosra sütjük (amíg nem érezzük az illatát,nem szabad rányitni! Utána pedig “tűpróbával” ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe.) Hagyjuk kihűlni a tortaformában.

A krémhez a túrót áttörjük, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük. Néhány szem összezúzott málnát keverünk hozzá. A habtejszínt robotgéppel kevés ideig verjük, majd folytonos keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a zselatin fixet, és jó kemény habot készítünk. Ezután óvatosan a túróba forgatjuk.

Miután a piskóta kihűlt (még mindig a tortaformában van!), rákenjük a túrókrémet, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Kivesszük, málnával megszórjuk a tetejét, elkészítjük a zselét, ráöntjük, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy ez is megdermedjen. Ha ez megtörtént, kivesszük a tortaformából, és az oldalát mandulalapocskákkal díszítjük.