Málnás lúdlábtorta recept

Hozzávalók egy 12 szeletes tortához:
Kakaós piskótához:
- 6 “M”-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek eritrit
- 4 ek rizsliszt
- 2 ek kakaópor
A párizsi krémhez:
- 4 dl tejszín (30 %-os)
- 20 dkg eritrit
- 10 dkg kakaópor
- 30 dkg margarin
Továbbá:
- kb 30 dkg friss málna
- rum vagy rumaroma
A mázhoz:
- 10 dkg steviával édesített GM csoki
- 1 ek étolaj
A díszítéshez:
- friss málna szemek
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd az átszitált lisztet és kakaóport.
A masszát óvatosan keverjük, hogy ne essen össze, ne törjük össze a habot.
20-22 cm átmérőjű tortakarikába kanalazzuk a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük.Tortakarikában hagyjuk kihűlni. A karikát óvatosan leemeljük róla.
A krémhez a tejszínt az eritrittel forrástól számítva kb 5 percen át főzzük, állandó kevergetés mellett. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a kakaóport és hagyjuk kihűlni.
Kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a kakaós krémet, és robotgéppel kihabosítjuk, pár evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.
A piskótát három lapba vágjuk, az alsó lapot visszahelyezzük a formába. Rákenjük a krém harmadát, sűrűn kirakjuk a málnával és kissé a krémbe nyomkodjuk, majd a következő lapot is ráhelyezzük, megkenjük a maradék krémmel, málnával kirakjuk és a felső lapot is ráhelyezzük.
Pár órára érdemes hűtőbe tenni, majd a tortakarikát óvatosan leemeljük róla és vízgőz felett 1 ek étolajjal megolvasztott csokival bevonjuk. A tetejét a maradék krémmel és málnával díszítjük.
A félretett krémből egyenletes távolságra 12 krémrózsát nyomunk, melyek közepébe belehelyezzük a meggyszemeket. A torta felszeletelése forró vízbe mártott éles, hosszú pengéjű késsel történjen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »