Málnás lúdlábtorta recept

Hozzávalók egy 12 szeletes tortához:
Kakaós piskótához:
- 6 “M”-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek eritrit
- 4 ek rizsliszt
- 2 ek kakaópor
A párizsi krémhez:
- 4 dl tejszín (30 %-os)
- 20 dkg eritrit
- 10 dkg kakaópor
- 30 dkg margarin
Továbbá:
- kb 30 dkg friss málna
- rum vagy rumaroma
A mázhoz:
- 10 dkg steviával édesített GM csoki
- 1 ek étolaj
A díszítéshez:
- friss málna szemek
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd az átszitált lisztet és kakaóport.
A masszát óvatosan keverjük, hogy ne essen össze, ne törjük össze a habot.
20-22 cm átmérőjű tortakarikába kanalazzuk a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük.Tortakarikában hagyjuk kihűlni. A karikát óvatosan leemeljük róla.
A krémhez a tejszínt az eritrittel forrástól számítva kb 5 percen át főzzük, állandó kevergetés mellett. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a kakaóport és hagyjuk kihűlni.
Kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a kakaós krémet, és robotgéppel kihabosítjuk, pár evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.
A piskótát három lapba vágjuk, az alsó lapot visszahelyezzük a formába. Rákenjük a krém harmadát, sűrűn kirakjuk a málnával és kissé a krémbe nyomkodjuk, majd a következő lapot is ráhelyezzük, megkenjük a maradék krémmel, málnával kirakjuk és a felső lapot is ráhelyezzük.
Pár órára érdemes hűtőbe tenni, majd a tortakarikát óvatosan leemeljük róla és vízgőz felett 1 ek étolajjal megolvasztott csokival bevonjuk. A tetejét a maradék krémmel és málnával díszítjük.
A félretett krémből egyenletes távolságra 12 krémrózsát nyomunk, melyek közepébe belehelyezzük a meggyszemeket. A torta felszeletelése forró vízbe mártott éles, hosszú pengéjű késsel történjen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »