Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás-áfonyás sajttorta recept

Málnás-áfonyás sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 150 gramm Zabfalatok keksz
    • 5 dkg vaj
    • 500 gramm mascarpone
    • 2 dl habtejszín
    • 1 bourbon vaníliás cukor
    • 3 evőkanál porcukor
    • 1 citrom leve
    • 500 gramm málna/áfonya vegyesen
    • (1 zselatint is lehet a krémbe tenni, attól stabilabb lesz)

    Elkészítése:

    A vajat megolvasztottam, a kekszet pedig aprítóban megőröltem, majd összekevertem és egy kapcsos tortaforma aljára egyengettem.

    A tejszínt felvertem habbá. Majd hozzákevertem a mascarponét, a porcukrot, a citrom levét és a vaníliás cukrot. Bár én nem tettem a krémhez zselatin, lehet, hogy kellett volna, főleg ilyen melegben.

    A kekszes alapra rákanalaztam a krémet, és egy éjszakára hűtőbe tettem.

    Tálaláskor a gyümölcsöket a torta tetejére szórtam és már fogyasztható is.

    A málnás-áfonyás sajttorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 254 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 14 g
    Zsír: 20 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá