Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Máktorta meggyes-habos krémmel recept

Máktorta meggyes-habos krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    24 cm-es formához

    Tészta:

    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 8 dkg margarin (v. vaj)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 10 dkg darált mák
    • 20 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor

    Meggyes krém:

    • 25 dkg mascarpone
    • porcukor ízlés szerint
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 dl habtejszín
    • 30 dkg meggy (cukrozott)
    • csokoládé a díszítéshez

    Elkészítése:

    A porcukrot keverjük habosra a margarinnal és a két egész tojással, majd adjuk hozzá a tejet is. Ezután állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a sütőporral és a darált mákkal összekevert lisztet. Addig keverjük, hogy a tészta szép sima legyen.

    A tortaformát vékonyan zsírozzuk és lisztezzük ki, majd öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt (tűpróbáig) süssük készre. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

    A meggyet pár órával a felhasználás előtt magozzuk ki, majd cukrozzuk le. Ezután alaposan csepegtessük le, majd kb. a felét botmixerrel pépesítsük. (Én este cukroztam le, hogy jól átjárja a cukor a gyümölcsöt.)

    A mascarponét keverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután apránként keverjük hozzá a pépesített meggyet. (Kanalanként adjuk hozzá a meggyet, nehogy túl lágy legyen a krém.)

    A habtejszínt verjük kemény habbá, majd szintén apránként, óvatosan keverjük hozzá a meggyes krémhez.

    A teljesen kihűlt tortát éles késsel vágjuk félbe, majd az alsó tésztalapot kenjük meg a meggyes-habos krémmel. Ezután a maradék meggyet ízlés szerint osszuk el a krém tetején, majd helyezzük rá a másik tortalapot. Tenyérrel kicsit nyomkodjuk le. Végül a maradék krémmel vonjuk be a torta külső felét is.

    A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk kicsit hűlni. Ezután ízlés szerint csorgassuk a tortára.

    Az elkészült tortát helyezzük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

    Közvetlen tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

    A máktorta meggyes-habos krémmel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 305 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 35 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá