Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Máktorta recept

Máktorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
14 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 300 g méz
    • 250 g vaj
    • 400 g darált mák
    • 4 ek baracklekvár
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2 ek olaj
    • mandula forgács

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához és fehérjéhez egyaránt 150-150 g mézet adunk, majd egyenként habosra keverjük. A vajat megolvasztjuk, és belekeverjük a darált mákot. A vajjal elkevert mákot a felvert tojássárgájához keverjük, majd ezt a masszát óvatosan a felvert fehérjéhez adjuk.

    Ha a tészta csomómentes, egy 27 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és légkeveréses sütőben 155 fokon kb. 40-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a süteményünk megsült-e.

    Sütés után hagyjuk kihűlni, majd vágjuk két lapra a tortánkat. Kenjük meg baracklekvárral az alsó lapot, majd tegyük rá vissza a felső lapot.

    A tetejére olvasszuk meg olajjal a csokoládét, és vonjuk be vele a tortát. Durvára tört mandulaforgáccsal díszíthetjük.

    Tipp:

    Nagyon finom, és lisztmentes!

    A máktorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 409 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 30 g
    Zsír: 27 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá