Máktorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
14 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Máktorta

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 300 g méz
  • 250 g vaj
  • 400 g darált mák
  • 4 ek baracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj
  • mandula forgács

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához és fehérjéhez egyaránt 150-150 g mézet adunk, majd egyenként habosra keverjük. A vajat megolvasztjuk, és belekeverjük a darált mákot. A vajjal elkevert mákot a felvert tojássárgájához keverjük, majd ezt a masszát óvatosan a felvert fehérjéhez adjuk.

Ha a tészta csomómentes, egy 27 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és légkeveréses sütőben 155 fokon kb. 40-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a süteményünk megsült-e.

Sütés után hagyjuk kihűlni, majd vágjuk két lapra a tortánkat. Kenjük meg baracklekvárral az alsó lapot, majd tegyük rá vissza a felső lapot.

A tetejére olvasszuk meg olajjal a csokoládét, és vonjuk be vele a tortát. Durvára tört mandulaforgáccsal díszíthetjük.

Tipp:

Nagyon finom, és lisztmentes!