Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mágnás diótorta recept

Mágnás diótorta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg cukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 20 dkg darált dió
    • 1 cs sütőpor
    • 4 ek liszt
    • fél dl diólikőr

    A krémhez:

    • 2 dkg zselatin
    • 4 dl habtejszín
    • fél dl rum
    • 20 dkg darált dió
    • 4 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 14 dkg cukor

    Elkészítése:

    A cukrot a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk apránként a diót, a sütőporral vegyített lisztet, végül beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert habot. A masszát kivajazott vagy ki sütőmargarinozott, belisztezett tortaformába töltjük és előmelegített sütőben 180 fokon, 20-22 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejet a tojásokkal, a pudingporral meg a cukorral simára keverjük. Lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
    A tűzről levéve beleszórjuk a darált diót, és rummal ízesítjük. A kihűlt krémbe belecsurgatjuk a beáztatott, majd felolvasztott zselatint, végül beleforgatjuk a habbá vert habtejszínt. A piskótalapot háromba vágjuk, egyenként megöntözzük diólikőrrel és megkenjük a krémmel. Egymásra helyezzük a lapokat és a maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát. Az oldalát cukrozott dióval szórtam meg. A tetejét fehér és barna csokival vontam be.

    Mágnás diótorta

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá