Mágnás diótorta

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 cs sütőpor
  • 4 ek liszt
  • fél dl diólikőr

A krémhez:

  • 2 dkg zselatin
  • 4 dl habtejszín
  • fél dl rum
  • 20 dkg darált dió
  • 4 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 14 dkg cukor

Elkészítése:

A cukrot a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk apránként a diót, a sütőporral vegyített lisztet, végül beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert habot. A masszát kivajazott vagy ki sütőmargarinozott, belisztezett tortaformába töltjük és előmelegített sütőben 180 fokon, 20-22 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejet a tojásokkal, a pudingporral meg a cukorral simára keverjük. Lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
A tűzről levéve beleszórjuk a darált diót, és rummal ízesítjük. A kihűlt krémbe belecsurgatjuk a beáztatott, majd felolvasztott zselatint, végül beleforgatjuk a habbá vert habtejszínt. A piskótalapot háromba vágjuk, egyenként megöntözzük diólikőrrel és megkenjük a krémmel. Egymásra helyezzük a lapokat és a maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát. Az oldalát cukrozott dióval szórtam meg. A tetejét fehér és barna csokival vontam be.

Mágnás diótorta