Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártej torta recept

Madártej torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 8 ek. cukor
    • 8 ek. liszt
    • 2 teáskanál sütőpor
    • csipet só

    Krém:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 ek. liszt
    • 8 dl tej
    • 20-25 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    Teteje:

    • 3dl növényi habtejszín

    Elkészítése:
    A sütőport elkeverem a lisztbe. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem és közben apránként hozzáadagolom a porcukrot. Amikor már a hab jó kemény, akkor óvatosan beleforgatom a lisztet. A sütőmet 180 fokra melegítem fel és a 26cm-es tortaformám alját kibélelem sütőpapírral. A masszámat beleöntöm és megsütöm. Amíg sül, addig a tojássárgákat elkeverem a pudingporral, a liszttel és apránként hozzákeverem a tejet, majd csomómentes keverem. Jó kemény krémet főzök belőle. Elrakom amíg ki nem hűl. A puha margarint a porcukorral keverem habosra. Amikor a puding kihűlt, akkor a margarinos krémet hozzákeverem és a kész krémet a hűtőbe rakom. A megsült tésztámat miután kihűlt, kettévágom, két lappá. Az alsó lapot egy kerek tálcára teszem és köré rakom a tortaforma oldalát. Rákanalazom az összes krémet és a másik tortalapot rárakom a tetejére. Legalább egy éjszakát a hűtőben tárolom, másnap pedig a tetejét felvert habtejszínnel díszítem.

    Sztori: Életem első, saját készítésű tortája, párom születésnapjára (imádja a madártejet, azért készítettem ezt el Neki). A képen az a torta látható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá