Madártej torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tészta:

  • 8 tojásfehérje
  • 8 ek. cukor
  • 8 ek. liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 8 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 ek. liszt
  • 8 dl tej
  • 20-25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Teteje:

  • 3dl növényi habtejszín

Elkészítése:
A sütőport elkeverem a lisztbe. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem és közben apránként hozzáadagolom a porcukrot. Amikor már a hab jó kemény, akkor óvatosan beleforgatom a lisztet. A sütőmet 180 fokra melegítem fel és a 26cm-es tortaformám alját kibélelem sütőpapírral. A masszámat beleöntöm és megsütöm. Amíg sül, addig a tojássárgákat elkeverem a pudingporral, a liszttel és apránként hozzákeverem a tejet, majd csomómentes keverem. Jó kemény krémet főzök belőle. Elrakom amíg ki nem hűl. A puha margarint a porcukorral keverem habosra. Amikor a puding kihűlt, akkor a margarinos krémet hozzákeverem és a kész krémet a hűtőbe rakom. A megsült tésztámat miután kihűlt, kettévágom, két lappá. Az alsó lapot egy kerek tálcára teszem és köré rakom a tortaforma oldalát. Rákanalazom az összes krémet és a másik tortalapot rárakom a tetejére. Legalább egy éjszakát a hűtőben tárolom, másnap pedig a tetejét felvert habtejszínnel díszítem.

Sztori: Életem első, saját készítésű tortája, párom születésnapjára (imádja a madártejet, azért készítettem ezt el Neki). A képen az a torta látható.