Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártej torta recept

Madártej torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 8 evőkanál cukor
    • 8 evőkanál liszt
    • 2 teáskanál sütőpor

    A krémhez:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 2 evőkanál liszt
    • 8 dl tej
    • 20-25 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    A tetejére:

    • 3 dl habtejszín
    • 6 dkg fehér csoki

    Elkészítése:
    A sütőport a lisztbe keverjük. A tojások fehérjét felverjük, közben hozzáadjuk a cukrot, ha már nagyon kemény, a lisztet lazán beleforgatjuk. Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.

    6 dl tejet forrósítsunk fel mikróban. Öntsük egy lábasba a maradék 2 dl tejet, és alaposan keverjük el benne a tojások sárgáját, a pudingport és a lisztet. Öntsük hozzá a forró tejet, és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Hagyjuk hűlni, közben keverjük meg néha.
    A puha margarint a porcukorral habosra keverjük,majd a kihűlt tojáskrémet apránként hozzáadjuk, miközben géppel keverjük.

    A megsült tészta aljáról lehúzzuk a papírt, ketté vágjuk. Az alsó lapot egy nagyobb tálra tesszük, visszatesszük rá a tortaforma oldalát, és ráöntjük a krém 3/4 részét. Rátesszük a másik tésztalapot, és a tetejét is bekenjük krémmel. Hagyunk egy keveset az oldalára is.

    Hűtőbe tesszük és jól lehűtjük. Vegyük le róla a tortaforma oldalát és a maradék krémmel bekenjük az oldalát.
    Lereszeljük a fehér csokit nagy lyukú reszelőn és a torta oldalát beszórjuk vele.

    A tejszínt felverjük, és habgaluskákat kanalazunk a torta tetejére belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá