Madártej torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 8 tojás fehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál sütőpor

A krémhez:

  • 8 tojás sárgája
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 8 dl tej
  • 20-25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

A tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • 6 dkg fehér csoki

Elkészítése:
A sütőport a lisztbe keverjük. A tojások fehérjét felverjük, közben hozzáadjuk a cukrot, ha már nagyon kemény, a lisztet lazán beleforgatjuk. Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.

6 dl tejet forrósítsunk fel mikróban. Öntsük egy lábasba a maradék 2 dl tejet, és alaposan keverjük el benne a tojások sárgáját, a pudingport és a lisztet. Öntsük hozzá a forró tejet, és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Hagyjuk hűlni, közben keverjük meg néha.
A puha margarint a porcukorral habosra keverjük,majd a kihűlt tojáskrémet apránként hozzáadjuk, miközben géppel keverjük.

A megsült tészta aljáról lehúzzuk a papírt, ketté vágjuk. Az alsó lapot egy nagyobb tálra tesszük, visszatesszük rá a tortaforma oldalát, és ráöntjük a krém 3/4 részét. Rátesszük a másik tésztalapot, és a tetejét is bekenjük krémmel. Hagyunk egy keveset az oldalára is.

Hűtőbe tesszük és jól lehűtjük. Vegyük le róla a tortaforma oldalát és a maradék krémmel bekenjük az oldalát.
Lereszeljük a fehér csokit nagy lyukú reszelőn és a torta oldalát beszórjuk vele.

A tejszínt felverjük, és habgaluskákat kanalazunk a torta tetejére belőle.