Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártej-krémes szívtorta recept

Madártej-krémes szívtorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Kis formához:
    A tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál cukor
    • 3 evőkanál liszt (púposan)
    • fél csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2,5 kanál liszt
    • 9 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 2 dl tejszín
    • 1 csomag habfixáló

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk. A sárgákat a cukorral kikeverjük, a fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgákhoz forgatjuk a liszttel együtt. Kivajazott és lisztezett formába simítjuk. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kikűlt kettévágjuk.
    A krémhez a 4 tojás sárgáját, a 2,5 evőkanál lisztet, a 2 evőkanál cukrot és az 1 csomag vaníliás cukrot 2 dl tejben elkeverjük, majd sűrűre főzzük, megvárjuk, míg kihűl. 9 dkg margarint 5 dkg porcukorral alaposan kikeverünk, majd a főzött krémmel összekeverjük.
    A tejszínt a habfixálóval felverjük.
    A krémmel megtöltjük a kihűlt tésztát, és a tejszínhabbal, esetleg reszelt csokival díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá