Madártej-krémes szívtorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Kis formához:
A tésztához:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt (púposan)
  • fél csomag sütőpor

A krémhez:

  • 4 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 kanál liszt
  • 9 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk. A sárgákat a cukorral kikeverjük, a fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgákhoz forgatjuk a liszttel együtt. Kivajazott és lisztezett formába simítjuk. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kikűlt kettévágjuk.
A krémhez a 4 tojás sárgáját, a 2,5 evőkanál lisztet, a 2 evőkanál cukrot és az 1 csomag vaníliás cukrot 2 dl tejben elkeverjük, majd sűrűre főzzük, megvárjuk, míg kihűl. 9 dkg margarint 5 dkg porcukorral alaposan kikeverünk, majd a főzött krémmel összekeverjük.
A tejszínt a habfixálóval felverjük.
A krémmel megtöltjük a kihűlt tésztát, és a tejszínhabbal, esetleg reszelt csokival díszítjük.