Madárfészek torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (“L”-es méretű)
- 5 púpos ek cukor (xilit alapú)
- 5 púpos ek mandulaliszt (darált mandula)
- 2,5 ek vaj (olvasztott)
- 25 g kakaópor – holland
Krém:
- 500 ml tejszín
- 500 g étcsokoládé (60%-os)
- 1 szál vaníliarúd (belseje)
- 2 narancs reszelt héja
Díszítés:
- 250 g vaj
- 400 g porcukor
- 3 ek kakaópor – holland
- 1 ek tej
- csokitojások
- díszmadarak
Elkészítése:
A krémet, ha lehetséges, előző este elkészítjük.
A krémhez a tejszínt az apróra tördelt csokoládéval, a vaníliarúd kikapart belsejével és a reszelt narancshéjjal addig melegítjük, amíg teljesen elolvad benne a csokoládé. Hűtőbe tesszük.
Az előző nap elkészített krémet másnap óvatosan kihabosítjuk, majd nagyjából 4 részre osztjuk. 1-1 résszel betöltjük majd a lapokat, a többi kerül a tetejére, az oldalára, és a díszítéshez a habzsákba.
Piskóta készítése:
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a megolvasztott vajat. A fehérjét nem túl kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgájához keverjük. A kakaóport összekeverjük a mandulaliszttel, majd több részletben óvatosan az előzőekhez forgatjuk.
Három egyenlő részre osztjuk a masszát, és kb. 20 cm átmérőjű formában egyenként lapokat sütünk belőle. 180 fokos, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A vajat 5 percig magas fokozaton keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport váltakozva. Ha igényli s krém, akkor a tejet is hozzáöntjük. Habzsákba rakjuk, és díszítjük vele a tortát, amibe előzőleg egy kisebb lyukat vágtunk, és a csokitojásokat belehelyezzük.
Díszítésként rátesszük a madarakat, és kész is vagyunk a madárfészkünkkel.
A madárfészek torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 24 g