Madárfészek torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 5 tojás (“L”-es méretű)
  • 5 púpos ek cukor (xilit alapú)
  • 5 púpos ek mandulaliszt (darált mandula)
  • 2,5 ek vaj (olvasztott)
  • 25 g kakaópor – holland

Krém:

  • 500 ml tejszín
  • 500 g étcsokoládé (60%-os)
  • 1 szál vaníliarúd (belseje)
  • 2 narancs reszelt héja

Díszítés:

  • 250 g vaj
  • 400 g porcukor
  • 3 ek kakaópor – holland
  • 1 ek tej
  • csokitojások
  • díszmadarak

Elkészítése:

A krémet, ha lehetséges, előző este elkészítjük.

A krémhez a tejszínt az apróra tördelt csokoládéval, a vaníliarúd kikapart belsejével és a reszelt narancshéjjal addig melegítjük, amíg teljesen elolvad benne a csokoládé. Hűtőbe tesszük.

Az előző nap elkészített krémet másnap óvatosan kihabosítjuk, majd nagyjából 4 részre osztjuk. 1-1 résszel betöltjük majd a lapokat, a többi kerül a tetejére, az oldalára, és a díszítéshez a habzsákba.

Piskóta készítése:

A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a megolvasztott vajat. A fehérjét nem túl kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgájához keverjük. A kakaóport összekeverjük a mandulaliszttel, majd több részletben óvatosan az előzőekhez forgatjuk.
Három egyenlő részre osztjuk a masszát, és kb. 20 cm átmérőjű formában egyenként lapokat sütünk belőle. 180 fokos, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A vajat 5 percig magas fokozaton keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport váltakozva. Ha igényli s krém, akkor a tejet is hozzáöntjük. Habzsákba rakjuk, és díszítjük vele a tortát, amibe előzőleg egy kisebb lyukat vágtunk, és a csokitojásokat belehelyezzük.

Díszítésként rátesszük a madarakat, és kész is vagyunk a madárfészkünkkel.