Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
A krémet, ha lehetséges, előző este elkészítjük.
A krémhez a tejszínt az apróra tördelt csokoládéval, a vaníliarúd kikapart belsejével és a reszelt narancshéjjal addig melegítjük, amíg teljesen elolvad benne a csokoládé. Hűtőbe tesszük.
Az előző nap elkészített krémet másnap óvatosan kihabosítjuk, majd nagyjából 4 részre osztjuk. 1-1 résszel betöltjük majd a lapokat, a többi kerül a tetejére, az oldalára, és a díszítéshez a habzsákba.
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a megolvasztott vajat. A fehérjét nem túl kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgájához keverjük. A kakaóport összekeverjük a mandulaliszttel, majd több részletben óvatosan az előzőekhez forgatjuk.
Három egyenlő részre osztjuk a masszát, és kb. 20 cm átmérőjű formában egyenként lapokat sütünk belőle. 180 fokos, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A vajat 5 percig magas fokozaton keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport váltakozva. Ha igényli s krém, akkor a tejet is hozzáöntjük. Habzsákba rakjuk, és díszítjük vele a tortát, amibe előzőleg egy kisebb lyukat vágtunk, és a csokitojásokat belehelyezzük.
Díszítésként rátesszük a madarakat, és kész is vagyunk a madárfészkünkkel.