Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lúdláb torta recept

Lúdláb torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 3 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál natúr kakaópor
    • 1 evőkanál víz

    Krém:

    • fél liter habtejszín
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg étcsokoládé
    • 1 üveg rumos meggy befőtt (7,2 dl-es) leszűrve

    Máz:

    • 5 dkg porcukor
    • 2 dkg natúr kakaópor
    • 2 ek víz
    • 6 dkg vaj
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    Piskóta:
    A lisztet összekevertem a kakaóporral. A tojásokat egészben (szétválasztás nélkül) alaposan kikevertem a cukorral és a vízzel. Legalább 6-8 perc gépi keverés után óvatosan, több részletben belekevertem a kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos tortaformába öntöttem. Előmelegített sütőben, 180 fokon, alsó-felső lángon jó fél óra alatt megsütöttem

    Krém:
    A tejszínt melegedni tettem a vajjal, porcukorral és az eltördelt csokoládéval. Közben állandóan kevergettem addig, míg a csokoládé is teljesen elolvadt, de ügyelve rá, hogy ne forraljam fel. Miután kihűlt, hűtőbe tettem fél napra. Felhasználás előtt gépi habverővel 1-2 perc alatt jól felhabosítottam.

    Máz:
    A porcukrot szárazon összekevertem a kakaóporral és a 2 kanál vízzel gyorsan összeforraltam. A vajat a csokoládéval és az olajjal gőz fölött felolvasztottam, majd összekevertem a kakaós masszával.

    Torta összeállítása:
    A piskótára kentem egy réteg krémet, amit kiraktam a lecsepegtetett meggyszemekkel, majd erre kentem a többi krémet. mivel nem tortakarikában csináltam, a torta oldalát is körbekentem krémmel.Ekkor ismét hűtőbe került néhány órára, majd ráöntöttem a tetejére a mázat. Néhány szem meggybefőttel díszítettem, amit szintén áthúztam a mázzal.

    Tipp:

    Tanácsos készítés közben hűtőbe tenni a máz ráöntése előtt. Ha nyáron készítjük, feltétlenül kell a krémbe a csomag habfixálót vagy zselatinfixet keverni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá