Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Máz:
Elkészítése:
Piskóta:
A lisztet összekevertem a kakaóporral. A tojásokat egészben (szétválasztás nélkül) alaposan kikevertem a cukorral és a vízzel. Legalább 6-8 perc gépi keverés után óvatosan, több részletben belekevertem a kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos tortaformába öntöttem. Előmelegített sütőben, 180 fokon, alsó-felső lángon jó fél óra alatt megsütöttem
Krém:
A tejszínt melegedni tettem a vajjal, porcukorral és az eltördelt csokoládéval. Közben állandóan kevergettem addig, míg a csokoládé is teljesen elolvadt, de ügyelve rá, hogy ne forraljam fel. Miután kihűlt, hűtőbe tettem fél napra. Felhasználás előtt gépi habverővel 1-2 perc alatt jól felhabosítottam.
Máz:
A porcukrot szárazon összekevertem a kakaóporral és a 2 kanál vízzel gyorsan összeforraltam. A vajat a csokoládéval és az olajjal gőz fölött felolvasztottam, majd összekevertem a kakaós masszával.
Torta összeállítása:
A piskótára kentem egy réteg krémet, amit kiraktam a lecsepegtetett meggyszemekkel, majd erre kentem a többi krémet. mivel nem tortakarikában csináltam, a torta oldalát is körbekentem krémmel.Ekkor ismét hűtőbe került néhány órára, majd ráöntöttem a tetejére a mázat. Néhány szem meggybefőttel díszítettem, amit szintén áthúztam a mázzal.
Tanácsos készítés közben hűtőbe tenni a máz ráöntése előtt. Ha nyáron készítjük, feltétlenül kell a krémbe a csomag habfixálót vagy zselatinfixet keverni.