Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lúdláb torta recept

Lúdláb torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 13 dkg liszt
    • 2 dkg kakaópor

    Töltelék:

    • 2 dl tej
    • 20 dkg cukor
    • 14 dkg kakaópor
    • 30 dkg margarin
    • 1 üveg meggybefőtt
    • 1 étcsokis tortabevonó

    Elkészítése:

    A tésztából szokásos módon piskótát készítünk:
    Különválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájával kikeverjük a cukrot majd összekeverjük óvatosan a fehérjét a sárgájával a liszttel és kakaóval.
    Tortaformába rakjuk közepes lángon kb 40 percig készre sütjük.

    Krém:
    A tejet a cukorral felforraljuk mikor felforrt, levesszük a tűzről beleszitáljuk a kakaóport hogy ne legyen csomós, majd egy kevés margarint rakunk bele. Hagyjuk kihűlni nem kell megijedni kemény lesz és jó kakaós de ez így tökéletes!

    Amikor teljesen kihűlt a krém a margarinnal jól felhabosítjuk.
    Ezután elvágjuk a piskótát megkenjük a krémmel majd meggyet halmozunk rá.
    A tetejét csokoládéval öntjük le!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá