Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Körtés-diós morzsatorta recept

Körtés-diós morzsatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg margarin
    • 17,5 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 vanília kikapart magja
    • 1 tk sütőpor
    • 1 csipet só
    • 1 dl tejföl

    A karmellizált vajas körtéhez

    • 4 közepes körte
    • 1 ek vaj
    • 15 dkg barna cukor
    • 1/2 tk őrölt fahéj
    • 1 lime héja és leve

    A morzsához

    • 5 dkg kemény vaj
    • 2-3 ek barna cukor
    • 4 ek aprított dió
    • 3 dkg liszt
    • 1/2 tk őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk robotgéppel, és egy vajjal kikent, liszttel szórt 20 cm-es tortaformába öntjük.

    A körtéket meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd a vajat teflon serpenyőben felolvasztjuk a barna cukorral, és amikor kezd barnulni, rádobjuk a körtét. Kevergetjük közepes lángon, majd a limeot, a héját és a fahéjat hozzáadjuk. 8-10 percig pároljuk, de ne főzzük szét.

    A morzsához a hideg vajat a cukorral és a vágott dióval, fahéjjal, liszttel összemorzsoljuk.

    A körtét, ha már kihűlt, rákanalazzuk a tésztára, a diós morzsát rászórjuk a tetejére. 160 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá