Körtés-diós morzsatorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
- 17,5 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 vanília kikapart magja
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 dl tejföl
A karmellizált vajas körtéhez
- 4 közepes körte
- 1 ek vaj
- 15 dkg barna cukor
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 1 lime héja és leve
A morzsához
- 5 dkg kemény vaj
- 2-3 ek barna cukor
- 4 ek aprított dió
- 3 dkg liszt
- 1/2 tk őrölt fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk robotgéppel, és egy vajjal kikent, liszttel szórt 20 cm-es tortaformába öntjük.
A körtéket meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd a vajat teflon serpenyőben felolvasztjuk a barna cukorral, és amikor kezd barnulni, rádobjuk a körtét. Kevergetjük közepes lángon, majd a limeot, a héját és a fahéjat hozzáadjuk. 8-10 percig pároljuk, de ne főzzük szét.
A morzsához a hideg vajat a cukorral és a vágott dióval, fahéjjal, liszttel összemorzsoljuk.
A körtét, ha már kihűlt, rákanalazzuk a tésztára, a diós morzsát rászórjuk a tetejére. 160 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.