Körtés-diós morzsatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Körtés-diós morzsatorta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 2 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 17,5 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 vanília kikapart magja
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 dl tejföl

A karmellizált vajas körtéhez

  • 4 közepes körte
  • 1 ek vaj
  • 15 dkg barna cukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1 lime héja és leve

A morzsához

  • 5 dkg kemény vaj
  • 2-3 ek barna cukor
  • 4 ek aprított dió
  • 3 dkg liszt
  • 1/2 tk őrölt fahéj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk robotgéppel, és egy vajjal kikent, liszttel szórt 20 cm-es tortaformába öntjük.

A körtéket meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd a vajat teflon serpenyőben felolvasztjuk a barna cukorral, és amikor kezd barnulni, rádobjuk a körtét. Kevergetjük közepes lángon, majd a limeot, a héját és a fahéjat hozzáadjuk. 8-10 percig pároljuk, de ne főzzük szét.

A morzsához a hideg vajat a cukorral és a vágott dióval, fahéjjal, liszttel összemorzsoljuk.

A körtét, ha már kihűlt, rákanalazzuk a tésztára, a diós morzsát rászórjuk a tetejére. 160 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.