Hozzávalók:
A tésztához
A karmellizált vajas körtéhez
A morzsához
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk robotgéppel, és egy vajjal kikent, liszttel szórt 20 cm-es tortaformába öntjük.
A körtéket meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd a vajat teflon serpenyőben felolvasztjuk a barna cukorral, és amikor kezd barnulni, rádobjuk a körtét. Kevergetjük közepes lángon, majd a limeot, a héját és a fahéjat hozzáadjuk. 8-10 percig pároljuk, de ne főzzük szét.
A morzsához a hideg vajat a cukorral és a vágott dióval, fahéjjal, liszttel összemorzsoljuk.
A körtét, ha már kihűlt, rákanalazzuk a tésztára, a diós morzsát rászórjuk a tetejére. 160 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.