Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos karácsonyi torta recept

Kókuszos karácsonyi torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek kakaó
    • 1 cs sütőpor
    • 6 ek liszt
    • 6 ek kristálycukor
    • 1 ek víz

    Kókuszkrémhez:

    • 160 g kókuszreszelék
    • 160 g porcukor
    • 200 g margarin

    Vaníliás krémhez:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 200 g porcukor
    • 200 g margarin

     

    Elkészítése:

    A tojássárgákat 1 ek vízzel és 5 ek cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket 1 ek cukorral kemény habbá verjük.

    A kakaóport hozzáadjuk a sárgájához, majd a sütőporos lisztet és a kemény habbá vert fehérjét.

    Kivajazott tortaformába öntjük, de ha sütőpapírral dolgozunk az egyszerűbb, és előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.

    Közben megfőzzük a pudingot, majd ezt is hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a pudinghoz adjuk. A kókuszkrémhez szintén habosra keverjük a porcukrot a margarinnal, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket.

    A piskótát három felé vágjuk, majd az első lapot megkenjük a kókuszkrémmel. Rátesszük a második lapot, ezt pedig a vaníliás krémmel (ebből tegyünk félre egy kicsit, mert a tetejére és az oldalára is ezt fogjuk rákenni) kenjük meg, végül befedjük a harmadik lappal.
    Kívülről bevonjuk a félretett krémmel, kókuszreszelékkel megszórjuk, és hűtőszekrénybe tesszük. Én egy kis rénszarvassal díszítettem és zöld, piros marcipánból csináltam hozzá karácsonyi dekorációt, de ez nem feltétlenül szükséges.

    Tipp:

    Ha valaki nem szereti a krémes állagú tölteléket csinálhatja szimplán hideg pudinggal is, annak könnyebb az állaga.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá