Kókuszos karácsonyi torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 db tojás
  • 1 ek kakaó
  • 1 cs sütőpor
  • 6 ek liszt
  • 6 ek kristálycukor
  • 1 ek víz

Kókuszkrémhez:

  • 160 g kókuszreszelék
  • 160 g porcukor
  • 200 g margarin

Vaníliás krémhez:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 200 g porcukor
  • 200 g margarin

 

Elkészítése:

A tojássárgákat 1 ek vízzel és 5 ek cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket 1 ek cukorral kemény habbá verjük.

A kakaóport hozzáadjuk a sárgájához, majd a sütőporos lisztet és a kemény habbá vert fehérjét.

Kivajazott tortaformába öntjük, de ha sütőpapírral dolgozunk az egyszerűbb, és előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.

Közben megfőzzük a pudingot, majd ezt is hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a pudinghoz adjuk. A kókuszkrémhez szintén habosra keverjük a porcukrot a margarinnal, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket.

A piskótát három felé vágjuk, majd az első lapot megkenjük a kókuszkrémmel. Rátesszük a második lapot, ezt pedig a vaníliás krémmel (ebből tegyünk félre egy kicsit, mert a tetejére és az oldalára is ezt fogjuk rákenni) kenjük meg, végül befedjük a harmadik lappal.
Kívülről bevonjuk a félretett krémmel, kókuszreszelékkel megszórjuk, és hűtőszekrénybe tesszük. Én egy kis rénszarvassal díszítettem és zöld, piros marcipánból csináltam hozzá karácsonyi dekorációt, de ez nem feltétlenül szükséges.

Tipp:

Ha valaki nem szereti a krémes állagú tölteléket csinálhatja szimplán hideg pudinggal is, annak könnyebb az állaga.