Hozzávalók:
Tésztához:
Kókuszkrémhez:
Vaníliás krémhez:
Elkészítése:
A tojássárgákat 1 ek vízzel és 5 ek cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket 1 ek cukorral kemény habbá verjük.
A kakaóport hozzáadjuk a sárgájához, majd a sütőporos lisztet és a kemény habbá vert fehérjét.
Kivajazott tortaformába öntjük, de ha sütőpapírral dolgozunk az egyszerűbb, és előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
Közben megfőzzük a pudingot, majd ezt is hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a pudinghoz adjuk. A kókuszkrémhez szintén habosra keverjük a porcukrot a margarinnal, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
A piskótát három felé vágjuk, majd az első lapot megkenjük a kókuszkrémmel. Rátesszük a második lapot, ezt pedig a vaníliás krémmel (ebből tegyünk félre egy kicsit, mert a tetejére és az oldalára is ezt fogjuk rákenni) kenjük meg, végül befedjük a harmadik lappal.
Kívülről bevonjuk a félretett krémmel, kókuszreszelékkel megszórjuk, és hűtőszekrénybe tesszük. Én egy kis rénszarvassal díszítettem és zöld, piros marcipánból csináltam hozzá karácsonyi dekorációt, de ez nem feltétlenül szükséges.
Ha valaki nem szereti a krémes állagú tölteléket csinálhatja szimplán hideg pudinggal is, annak könnyebb az állaga.