Kókuszgolyó torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A torta aljához:
- 40 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 1 fiola rumaroma
- 3 ek sárgabaracklekvár
- 3 ek kakaópor
- 10 dkg vaj
A krémhez:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 8 dl tej
- 2 csg vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 2 dl habtejszín
A díszítéshez a golyókhoz:
- 2 dl tej
- 1 ek cukor
- 2 ek búzadara
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A torta aljának a hozzávalóit összedolgozzuk és összegyúrjuk, majd egy keveset kiveszünk belőle, a többit pedig egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába nyomkodjuk, a forma oldalát is rákapcsoljuk.
A félretett masszából kis golyókat formázunk, ezek lesznek a díszek egy része.
A tejet a cukorral, búzadarával felfőzzük, majd kihűtjük. Vizes kézzel golyókat formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk.
A pudingokat a tejben a cukorral felfőzzük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket is. A kekszes alapra öntjük még melegen.
Jól megrázzuk, hogy szépen odasímuljon a forma falához. Ezután kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre simítjuk. Kókuszreszelékkel megszórjuk, majd a kész golyókkal díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »