Kókuszgolyó torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A torta aljához:
- 40 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 1 fiola rumaroma
- 3 ek sárgabaracklekvár
- 3 ek kakaópor
- 10 dkg vaj
A krémhez:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 8 dl tej
- 2 csg vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 2 dl habtejszín
A díszítéshez a golyókhoz:
- 2 dl tej
- 1 ek cukor
- 2 ek búzadara
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A torta aljának a hozzávalóit összedolgozzuk és összegyúrjuk, majd egy keveset kiveszünk belőle, a többit pedig egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába nyomkodjuk, a forma oldalát is rákapcsoljuk.
A félretett masszából kis golyókat formázunk, ezek lesznek a díszek egy része.
A tejet a cukorral, búzadarával felfőzzük, majd kihűtjük. Vizes kézzel golyókat formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk.
A pudingokat a tejben a cukorral felfőzzük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket is. A kekszes alapra öntjük még melegen.
Jól megrázzuk, hogy szépen odasímuljon a forma falához. Ezután kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre simítjuk. Kókuszreszelékkel megszórjuk, majd a kész golyókkal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









