Kókuszgolyó torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kókuszgolyó torta

Hozzávalók:
A torta aljához:

  • 40 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 fiola rumaroma
  • 3 ek sárgabaracklekvár
  • 3 ek kakaópor
  • 10 dkg vaj

A krémhez:

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 8 dl tej
  • 2 csg vaníliás pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 2 dl habtejszín

A díszítéshez a golyókhoz:

  • 2 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 2 ek búzadara
  • kókuszreszelék

Elkészítése:

A torta aljának a hozzávalóit összedolgozzuk és összegyúrjuk, majd egy keveset kiveszünk belőle, a többit pedig egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába nyomkodjuk, a forma oldalát is rákapcsoljuk.

A félretett masszából kis golyókat formázunk, ezek lesznek a díszek egy része.

A tejet a cukorral, búzadarával felfőzzük, majd kihűtjük. Vizes kézzel golyókat formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk.

A pudingokat a tejben a cukorral felfőzzük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket is. A kekszes alapra öntjük még melegen.
Jól megrázzuk, hogy szépen odasímuljon a forma falához. Ezután kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre simítjuk. Kókuszreszelékkel megszórjuk, majd a kész golyókkal díszítjük.