Kit-kat torta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 8 ek liszt
- 8 ek porcukor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk sütőpor
- 2 tk kakaópor
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krémhez:
- 5 dl habtejszín
- 15 dkg étcsokoládé
- 10 dkg porcukor
Díszítéshez:
- 6 cs kit-kat csokoládé
- 3 cs drazsé cukorka
Elkészítése:
A lisztet,szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral,hozzáadjuk a lisztes keveréket és a kakaóport. Óvatosan beleöntjük a keményre felvert habot és vajjal kikent és liszttel meghintett tortaformába sütjük tűpróbáig.
Krém: a tejszínt felverjük,majd hozzáadjuk a megolvasztott csokoládét és a porcukrot.
A kihűlt tortát kivesszük a formából,ketté vágjuk,majd megtöltjük a krém 1/3 részével a többit pedig a tetejére kenjük és az oldalára.
A csokoládékat a barázdák mentén eltörjük, majd a torta oldalához nyomjuk.Végül a cukorkákat elszórjuk a tetején.Szalaggal átkötjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.