Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A lisztet,szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral,hozzáadjuk a lisztes keveréket és a kakaóport. Óvatosan beleöntjük a keményre felvert habot és vajjal kikent és liszttel meghintett tortaformába sütjük tűpróbáig.
Krém: a tejszínt felverjük,majd hozzáadjuk a megolvasztott csokoládét és a porcukrot.
A kihűlt tortát kivesszük a formából,ketté vágjuk,majd megtöltjük a krém 1/3 részével a többit pedig a tetejére kenjük és az oldalára.
A csokoládékat a barázdák mentén eltörjük, majd a torta oldalához nyomjuk.Végül a cukorkákat elszórjuk a tetején.Szalaggal átkötjük.