Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kinder pingui torta recept

Kinder pingui torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt (fele sima, fele grízes)
    • 6 ek meleg víz
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    Tejszínes krémhez:

    • 5 dl habtejszín
    • 1 cs étkezési zselatin
    • 2-3 cs vaníliás cukor

    Csokoládés krémhez:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 10 dkg margarin
    • 2 ek napraforgó olaj

    Bevonáshoz:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 10 dkg margarin
    • 3 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A cukrot, a tojás sárgáját a meleg vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk apránként a kakaós lisztet, melyben elkevertük a sütőport is, végül a fehérje felvert habját. Egy kerek tortaforma (26 cm) alját bevonjuk sütőpapírral, majd a masszából két lapot sütünk.

    Áztassuk be a zselatint 6 ek vízbe, kicsit állni hagyjuk, majd lassú tűzön kevergetve oldjuk fel, hogy áttetsző legyen. Verjük fel kemény habbá a jól lehűtött tejszínt, hozzáadva a 2-3 cs vaníliás cukrot és csurgassuk bele a zselatint is.

    Az egyik lapot tegyük vissza a formába, és a hab felét osszuk el rajta. Ezt tegyük hűtőbe, amíg a csokiréteget elkészítjük. Gőz fölött olvasszuk fel a csokit a margarinnal és a 2 ek olajjal. A lehűlt habra szépen elkenjük ezt a csokikrémet, ráhelyezzük a másik tésztalapot és a maradék habot.

    Újra betesszük a hűtőbe. Amíg ez hűl, elkészítjük a mázat ugyanúgy, mint a közbülső csokiréteget. Végül a második réteg hideg habon elkenjük a mázat és visszatesszük a hűtőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá