Kinder pingui torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kinder pingui torta

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt (fele sima, fele grízes)
  • 6 ek meleg víz
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 cs sütőpor

Tejszínes krémhez:

  • 5 dl habtejszín
  • 1 cs étkezési zselatin
  • 2-3 cs vaníliás cukor

Csokoládés krémhez:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek napraforgó olaj

Bevonáshoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg margarin
  • 3 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

A cukrot, a tojás sárgáját a meleg vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk apránként a kakaós lisztet, melyben elkevertük a sütőport is, végül a fehérje felvert habját. Egy kerek tortaforma (26 cm) alját bevonjuk sütőpapírral, majd a masszából két lapot sütünk.

Áztassuk be a zselatint 6 ek vízbe, kicsit állni hagyjuk, majd lassú tűzön kevergetve oldjuk fel, hogy áttetsző legyen. Verjük fel kemény habbá a jól lehűtött tejszínt, hozzáadva a 2-3 cs vaníliás cukrot és csurgassuk bele a zselatint is.

Az egyik lapot tegyük vissza a formába, és a hab felét osszuk el rajta. Ezt tegyük hűtőbe, amíg a csokiréteget elkészítjük. Gőz fölött olvasszuk fel a csokit a margarinnal és a 2 ek olajjal. A lehűlt habra szépen elkenjük ezt a csokikrémet, ráhelyezzük a másik tésztalapot és a maradék habot.

Újra betesszük a hűtőbe. Amíg ez hűl, elkészítjük a mázat ugyanúgy, mint a közbülső csokiréteget. Végül a második réteg hideg habon elkenjük a mázat és visszatesszük a hűtőbe.