Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kinder pingui torta recept

Kinder pingui torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
24 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg porcukor
    • 5 dkg margarin
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál méz
    • 35 dkg liszt
    • 1 teáskanál szódabikarbóna

    Krém:

    • 8 dl tejszín
    • 2 csomag zselatin fix
    • 14 dkg porcukor
    • 1 rúd vanília

    Csokoládé középre:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 7 dkg vaj
    • 1 teáskanál olaj

    Csokoládémáz a tetejére:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 7 dkg vaj
    • 1 teáskanál olaj

    Elkészítése:

    A tésztához a porcukrot, a margarint, a kakaóport, a tojást és a mézet gőz felett összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a szódabikarbónás lisztet.

    Mikor a massza kihűl, kétfelé vesszük és két lapot nyújtunk amit a gáztepsi hátulján, előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc(!) alatt megsütünk. Vigyázzunk a túlsütéssel, akkor jó, ha puha mikor kivettük.

    A krém hozzávalóit felezzük el, és külön-külön készítsük el. A tejszínt a porcukorral,vaníliával, zselatin fix-el kemény habbá verjük.

    Az alsó lapra egyenletesen simítsuk rá a krémet majd tegyük a hűtőbe, közben gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.

    Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni! Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét a hozzávalókkal, és azt is kenjük rá.

    Helyezzük rá a felső lapot, a torta oldalait kenjük be a tejszínes krémmel, majd a felső lapot csokoládémázzal vonjuk be. Mikor a csokimáz megdermedt díszítsük a tortánkat ízlés szerint.

    Tipp:

    A tejszínes krémbe tehetünk egy-egy evőkanál mézet ami igazán finommá teszi a krémet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá