Hozzávalók:
Krém:
Csokoládé középre:
Csokoládémáz a tetejére:
Elkészítése:
A tésztához a porcukrot, a margarint, a kakaóport, a tojást és a mézet gőz felett összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a szódabikarbónás lisztet.
Mikor a massza kihűl, kétfelé vesszük és két lapot nyújtunk amit a gáztepsi hátulján, előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc(!) alatt megsütünk. Vigyázzunk a túlsütéssel, akkor jó, ha puha mikor kivettük.
A krém hozzávalóit felezzük el, és külön-külön készítsük el. A tejszínt a porcukorral,vaníliával, zselatin fix-el kemény habbá verjük.
Az alsó lapra egyenletesen simítsuk rá a krémet majd tegyük a hűtőbe, közben gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni! Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét a hozzávalókkal, és azt is kenjük rá.
Helyezzük rá a felső lapot, a torta oldalait kenjük be a tejszínes krémmel, majd a felső lapot csokoládémázzal vonjuk be. Mikor a csokimáz megdermedt díszítsük a tortánkat ízlés szerint.
A tejszínes krémbe tehetünk egy-egy evőkanál mézet ami igazán finommá teszi a krémet.