Kinder pingui torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
24 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 35 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Krém:

  • 8 dl tejszín
  • 2 csomag zselatin fix
  • 14 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília

Csokoládé középre:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg vaj
  • 1 teáskanál olaj

Csokoládémáz a tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg vaj
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítése:

A tésztához a porcukrot, a margarint, a kakaóport, a tojást és a mézet gőz felett összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a szódabikarbónás lisztet.

Mikor a massza kihűl, kétfelé vesszük és két lapot nyújtunk amit a gáztepsi hátulján, előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc(!) alatt megsütünk. Vigyázzunk a túlsütéssel, akkor jó, ha puha mikor kivettük.

A krém hozzávalóit felezzük el, és külön-külön készítsük el. A tejszínt a porcukorral,vaníliával, zselatin fix-el kemény habbá verjük.

Az alsó lapra egyenletesen simítsuk rá a krémet majd tegyük a hűtőbe, közben gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.

Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni! Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét a hozzávalókkal, és azt is kenjük rá.

Helyezzük rá a felső lapot, a torta oldalait kenjük be a tejszínes krémmel, majd a felső lapot csokoládémázzal vonjuk be. Mikor a csokimáz megdermedt díszítsük a tortánkat ízlés szerint.

Tipp:

A tejszínes krémbe tehetünk egy-egy evőkanál mézet ami igazán finommá teszi a krémet.