Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kinder Bueno torta recept

Kinder Bueno torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 2 ek liszt
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 6 ek kristálycukor
    • ½ cs sütőpor
    • 1 ek olaj
    • 15 dkg pörkölt durvára vágott dió vagy mogyoró

    A krémhez:

    • 7 dl tej
    • 3 cs vanília ízű pudingpor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 25 dkg cukor
    • 10 dkg csokoládé
    • 25 dkg vaj
    • ½ ü mogyorókrém
    • 10-12 db vajas keksz
    • 5 dl habtejszín

    Díszítéshez:

    • ízlés szerint tejszínhab, csokireszelék, cukorkák, cukorvirágok stb.

    Elkészítése:

    A tésztához a 6 tojás fehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport és az olajat. Óvatosan összekeverjük, majd egy 26 cm átmérőjű kivajazott tortaformába öntjük.

    A tetejét megszórjuk a mogyoróval, majd előmelegített sütőben 150 fokon 60 percen keresztül szárítjuk. Mikor megsült a tortaformából kivesszük és a forró tésztát vastagon megkenjük mogyorókrémmel, majd félretesszük.

    A krémhez a tejet elkeverjük a pudingporral, a cukorral, a 6 tojás sárgájával és tűz fölött sűrű krémmé főzzük. Amikor kész megfelezzük.

    Az egyik felét elkeverjük a gőz fölött megolvasztott csokoládéval és mindkét krémet kihűtjük. A hideg krémekhez adunk 12,5- 12,5 dkg vajat, és kézi mixerrel krémesre keverjük.

    A mogyorókrémes tésztára kenjük a sárga krémet, majd ráhelyezünk egy sor vajas kekszet, és rákenjük a csokis krémet. Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal, majd ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá