Kinder Bueno torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 tojás fehérje
  • 2 ek liszt
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 6 ek kristálycukor
  • ½ cs sütőpor
  • 1 ek olaj
  • 15 dkg pörkölt durvára vágott dió vagy mogyoró

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 3 cs vanília ízű pudingpor
  • 6 tojás sárgája
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 25 dkg vaj
  • ½ ü mogyorókrém
  • 10-12 db vajas keksz
  • 5 dl habtejszín

Díszítéshez:

  • ízlés szerint tejszínhab, csokireszelék, cukorkák, cukorvirágok stb.

Elkészítése:

A tésztához a 6 tojás fehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport és az olajat. Óvatosan összekeverjük, majd egy 26 cm átmérőjű kivajazott tortaformába öntjük.

A tetejét megszórjuk a mogyoróval, majd előmelegített sütőben 150 fokon 60 percen keresztül szárítjuk. Mikor megsült a tortaformából kivesszük és a forró tésztát vastagon megkenjük mogyorókrémmel, majd félretesszük.

A krémhez a tejet elkeverjük a pudingporral, a cukorral, a 6 tojás sárgájával és tűz fölött sűrű krémmé főzzük. Amikor kész megfelezzük.

Az egyik felét elkeverjük a gőz fölött megolvasztott csokoládéval és mindkét krémet kihűtjük. A hideg krémekhez adunk 12,5- 12,5 dkg vajat, és kézi mixerrel krémesre keverjük.

A mogyorókrémes tésztára kenjük a sárga krémet, majd ráhelyezünk egy sor vajas kekszet, és rákenjük a csokis krémet. Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal, majd ízlés szerint díszítjük.