Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tésztához a 6 tojás fehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport és az olajat. Óvatosan összekeverjük, majd egy 26 cm átmérőjű kivajazott tortaformába öntjük.
A tetejét megszórjuk a mogyoróval, majd előmelegített sütőben 150 fokon 60 percen keresztül szárítjuk. Mikor megsült a tortaformából kivesszük és a forró tésztát vastagon megkenjük mogyorókrémmel, majd félretesszük.
A krémhez a tejet elkeverjük a pudingporral, a cukorral, a 6 tojás sárgájával és tűz fölött sűrű krémmé főzzük. Amikor kész megfelezzük.
Az egyik felét elkeverjük a gőz fölött megolvasztott csokoládéval és mindkét krémet kihűtjük. A hideg krémekhez adunk 12,5- 12,5 dkg vajat, és kézi mixerrel krémesre keverjük.
A mogyorókrémes tésztára kenjük a sárga krémet, majd ráhelyezünk egy sor vajas kekszet, és rákenjük a csokis krémet. Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal, majd ízlés szerint díszítjük.