Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Katica torta recept

Katica torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6 tojás
    • 6 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál kakaópor

    Töltelék:

    • 25 dkg túró
    • 20 dkg málna
    • 20 dkg porcukor
    • 3 dl habtejszín
    • 1 cs vaníliás cukor
    • málnalekvár

    Díszítés:

    • kevés citromlé
    • porcukor
    • piros ételfesték (vagy meggyszörp)
    • 5 dkg tej tortabevonó
    • cukorkák
    • 8 csokipálcika (a kókuszgolyó tésztájával helyettesíthető)

    Elkészítése:
    A hozzávalókból piskótát sütünk 26 cmes formában. Torta rácson hagyjuk kihűlni, majd hidegen félbe vágjuk.
    A krémhez pépesítjük a málnát, összekeverjük a túróval, a cukorral. Kemény habbá verjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és óvatosan a túróhoz keverjük. Az alsó lapra kenjük a málnalekvárt, majd erre a túrós krémet.
    A felső lapot 3 darabba vágjuk, ami a két szárny és a fej lesz.
    A csokit gőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a fejet. Smartiesból szemeket és szájat teszünk neki.
    A szárny bevonásához porcukrot kikeverünk kevés citromlével és a piros festékkel majd a szárnyakra kenjük. Pöttyök gyanánt én cukorkákat használtam.
    A krém tetejére tesszük a fejet és a szárnyakat.
    A csokipálcikákból 2 kis szarvacskát csinálunk és 6 lábat, de kókuszgolyó tésztájából is formázható, csak a szarvacskákhoz akkor két fogpiszkáló is szükségeltetik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek