Katica torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Katica torta

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • 20 dkg málna
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 cs vaníliás cukor
  • málnalekvár

Díszítés:

  • kevés citromlé
  • porcukor
  • piros ételfesték (vagy meggyszörp)
  • 5 dkg tej tortabevonó
  • cukorkák
  • 8 csokipálcika (a kókuszgolyó tésztájával helyettesíthető)

Elkészítése:
A hozzávalókból piskótát sütünk 26 cmes formában. Torta rácson hagyjuk kihűlni, majd hidegen félbe vágjuk.
A krémhez pépesítjük a málnát, összekeverjük a túróval, a cukorral. Kemény habbá verjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és óvatosan a túróhoz keverjük. Az alsó lapra kenjük a málnalekvárt, majd erre a túrós krémet.
A felső lapot 3 darabba vágjuk, ami a két szárny és a fej lesz.
A csokit gőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a fejet. Smartiesból szemeket és szájat teszünk neki.
A szárny bevonásához porcukrot kikeverünk kevés citromlével és a piros festékkel majd a szárnyakra kenjük. Pöttyök gyanánt én cukorkákat használtam.
A krém tetejére tesszük a fejet és a szárnyakat.
A csokipálcikákból 2 kis szarvacskát csinálunk és 6 lábat, de kókuszgolyó tésztájából is formázható, csak a szarvacskákhoz akkor két fogpiszkáló is szükségeltetik.