Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellkrémes torta recept

Karamellkrémes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
14 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta (26 cm-es formához):

    • 25 dkg puha (szoba hőmérsékletű) margarin
    • 25 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg darált mogyoró
    • 25 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 0,5 dl erős főzött feketekávé

    Krém:

    • 15 dkg fehér csoki
    • 5 dl habtejszín
    • 15 dkg kristálycukor
    • 2 dl tej
    • 5 dkg margarin
    • 1 csomag karamell ízű pudingpor
    • 3 dl tej
    • 2 evőkanál cukor
    • lapok kenéséhez: házi narancslekvár, kb 9 evőkanállal

    Elkészítése: Elkészítés:

    A tésztához a puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a darált mogyorót, majd a kávét és a sütőporral elkevert, szitált lisztet. Sütőpapírral bélelt kerek tortaformába simítjuk a masszát és előmelegített, kb 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A tortalapot hagyjuk hűlni a formában, majd kiborítjuk, teljesen kihűtjük, végül 3 lapra vágjuk és megtöltjük a hideg krémmel.

    A krémmel való töltés előtt a lapokat lekvárral megkenjük. A krémhez a tejszínt felforraljuk, majd elkeverjük benne a feldarabolt csokoládét, míg teljesen felolvad. Hideg helyre tesszük. Hűtőben hűtsük le akár pár órára is, hogy teljesen kihűljön. Ezt előző nap is elkészíthetjük.

    Egy mélyebb lábasban addig pirítjuk a dkg cukrot kis lángon folyamatos keveréssel, míg felolvad és szép aranybarna színt kap. Felöntjük óvatosan a tejjel, miközben állandóan kavarjuk. Fel fog alaposan habzani (ezért szükséges hozzá a mélyebb edény), tehát buzgón kavargassuk. Közben a kezünkre is figyelünk, nehogy ráfröccsenjen, mert csúnyán égethet.
    A habzás rövidesen lecsendesedik, majd addig főzzük, míg besűrűsödik. Ekkor levesszük, elkeverjük benne a vajat és hagyjuk kihűlni.

    A pudingot a tejjel és a 2-3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. Időnként megkeverve hűtjük ki, hogy ne bőrösödjön a teteje.

    A hideg csokis tejszínt kemény habbá verjük. Kicsit tovább fog tartani, mint a sima tejszín, nem kell elcsüggedni, fel fog verődni.
    Átkeverjük simára a pudingos krémet és a karamellkrémet is robotgéppel, a két masszát összekeverjük. A tejszínes habot óvatosan, kis adagokban beleforgatjuk úgy, hogy egyenletes krémet kapjunk.

    A tortalapokat megtöltjük és tetszés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá