Hozzávalók:
Tészta (26 cm-es formához):
Krém:
Elkészítése: Elkészítés:
A tésztához a puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a darált mogyorót, majd a kávét és a sütőporral elkevert, szitált lisztet. Sütőpapírral bélelt kerek tortaformába simítjuk a masszát és előmelegített, kb 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A tortalapot hagyjuk hűlni a formában, majd kiborítjuk, teljesen kihűtjük, végül 3 lapra vágjuk és megtöltjük a hideg krémmel.
A krémmel való töltés előtt a lapokat lekvárral megkenjük. A krémhez a tejszínt felforraljuk, majd elkeverjük benne a feldarabolt csokoládét, míg teljesen felolvad. Hideg helyre tesszük. Hűtőben hűtsük le akár pár órára is, hogy teljesen kihűljön. Ezt előző nap is elkészíthetjük.
Egy mélyebb lábasban addig pirítjuk a dkg cukrot kis lángon folyamatos keveréssel, míg felolvad és szép aranybarna színt kap. Felöntjük óvatosan a tejjel, miközben állandóan kavarjuk. Fel fog alaposan habzani (ezért szükséges hozzá a mélyebb edény), tehát buzgón kavargassuk. Közben a kezünkre is figyelünk, nehogy ráfröccsenjen, mert csúnyán égethet.
A habzás rövidesen lecsendesedik, majd addig főzzük, míg besűrűsödik. Ekkor levesszük, elkeverjük benne a vajat és hagyjuk kihűlni.
A pudingot a tejjel és a 2-3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. Időnként megkeverve hűtjük ki, hogy ne bőrösödjön a teteje.
A hideg csokis tejszínt kemény habbá verjük. Kicsit tovább fog tartani, mint a sima tejszín, nem kell elcsüggedni, fel fog verődni.
Átkeverjük simára a pudingos krémet és a karamellkrémet is robotgéppel, a két masszát összekeverjük. A tejszínes habot óvatosan, kis adagokban beleforgatjuk úgy, hogy egyenletes krémet kapjunk.
A tortalapokat megtöltjük és tetszés szerint díszítjük.