Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás torta recept

Karamellás torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál liszt
    • 6 evőkanál cukor
    • fél csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 2 csomag karamell ízű főzős pudingpor
    • 6 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 1 tábla fehér csokoládé
    • 1 tábla étcsokis tortabevonó

    Elkészítése:

    A tojás sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgához hozzáadjuk a lisztes keveréket és a habot, majd fakanállal óvatosan összeforgatjuk. A masszát egy 28 cm-es kivajazott, lisztezett formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd kihűtjük.

    A krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd a pudinghoz adjuk és azzal is kihabosítjuk alaposan.

    A piskótát 3 lapba vágjuk, majd megtöltjük a lapokat a krémmel, végül a tetejét és az oldalát is bekenjük.

    Az étcsokis bevonót megolvasztjuk és rálocsoljuk a torta tetejére, a fehér csokit kockákra vágjuk és a torta szélére rendezzük. 2-3 órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá