Karamellás torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor

A krémhez:

  • 2 csomag karamell ízű főzős pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Tetejére:

  • 1 tábla fehér csokoládé
  • 1 tábla étcsokis tortabevonó

Elkészítése:

A tojás sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgához hozzáadjuk a lisztes keveréket és a habot, majd fakanállal óvatosan összeforgatjuk. A masszát egy 28 cm-es kivajazott, lisztezett formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd kihűtjük.

A krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd a pudinghoz adjuk és azzal is kihabosítjuk alaposan.

A piskótát 3 lapba vágjuk, majd megtöltjük a lapokat a krémmel, végül a tetejét és az oldalát is bekenjük.

Az étcsokis bevonót megolvasztjuk és rálocsoljuk a torta tetejére, a fehér csokit kockákra vágjuk és a torta szélére rendezzük. 2-3 órára hűtőbe tesszük.