Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás torta recept

Karamellás torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Sárga piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 12 dkg liszt
    • fél cs sütőpor

    Kakaós piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • 2 dkg kakaópor
    • fél cs sütőpor

    Krém:

    • 50 dkg cukor
    • 2 dl víz
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 6 dl víz
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • sárgabaracklekvár

    Bevonáshoz:

    • fehér csokoládé
    • olaj

    Díszítéshez:

    • marcipán figurák
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • pár csepp piros ételfesték
    • babapiskóta

    Elkészítése:

    A tojásokat a keverőtál üstjébe ütjük, hozzáadjuk a cukort, majd kb 10 perc alatt keményre felverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd fakanállal lazán beledolgozzuk a tojáshabba. Egy 22*38 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt akkor két lapba vágjuk.

    A kakaós piskótát is így készítjük el, ugyanabban a tepsiben vagy ugyanakkora méretűben, csak kakaóport is keverünk bele. Ezt is kihűtjük, majd két lapba vágjuk.

    A krémhez 50 dkg cukrot karamellizálunk, majd hozzáadunk 2 dl vizet, kicsit forraljuk, majd levesszük a tűzről. Nem szabad teljesen megdermednie, egy nyúlós masszát kell kapnunk.

    A tejben felfőzzük a pudingporokat, a margarinnal kikeverjük a porcukort, majd a karamellhez adjuk a pudinggal együtt.

    Legalulra kerül az egyik sárga lap, melyre kenünk a karamellás krémből, majd erre jön egy kakaós lap, melyet megkenünk baracklekvárral, majd erre tesszük a másik kakaós lapot, megkenjük a karamellás krémmel és befedjük a sárga lappal.

    A torta oldalát egyenesre vágjuk, a maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal, majd bevonjuk a torta tetejét, a felesleget hagyjuk lecsorogni, majd az oldalát kitesszük babapiskótával. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd ételfestékkel színezzük. Habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük a tortát, majd a marcipán díszeket is elrendezzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá