Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamelkrémes torta recept

Karamelkrémes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A torta hozzávalói:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 8 dkg cukor
    • fél csomag sütőpor
    • fél dl olaj
    • 2 kanál víz
    • csipet só

    A krém hozzávalói

    • 10 dkg porcukor
    • 4 dkg darált dió
    • 2 csomag karamellás puding
    • 5 dl tej
    • 6-7 dkg cukor
    • 4 dl tejszín
    • 4 dkg porcukor

    A díszítéshez:

    • Csokoládé

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájukat a fele cukorral, a vízzel és az olajjal kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a sárga masszával, vigyázva arra, hogy a hab ne törjön össze. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet és egy 20cm-es tortaformában 170 fokon megsütjük. A formát előtte kikenjük olajjal és megszórjuk morzsával.

    Kihűlés után 3 egyforma lapra vágjuk és megtöltjük a krémmel.

    A krém elkészítése:

    A 10 dkg porcukrot megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált diót és olajjal kikent munkalapra öntjük. Amikor kihűlt apróra zúzzuk. A pudingot megfőzzük a szokásos eljárással és kihűtjük. A tejszínt a  4 dkg porcukorral kemény habbá verjük.

    A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk az összezúzott karamellt és hozzáadjuk a tejszínhab felét. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.

    A tetejét csokival és tejszínhabbal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá