Karamelkrémes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A torta hozzávalói:

  • 4 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • fél dl olaj
  • 2 kanál víz
  • csipet só

A krém hozzávalói

  • 10 dkg porcukor
  • 4 dkg darált dió
  • 2 csomag karamellás puding
  • 5 dl tej
  • 6-7 dkg cukor
  • 4 dl tejszín
  • 4 dkg porcukor

A díszítéshez:

  • Csokoládé

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájukat a fele cukorral, a vízzel és az olajjal kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a sárga masszával, vigyázva arra, hogy a hab ne törjön össze. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet és egy 20cm-es tortaformában 170 fokon megsütjük. A formát előtte kikenjük olajjal és megszórjuk morzsával.

Kihűlés után 3 egyforma lapra vágjuk és megtöltjük a krémmel.

A krém elkészítése:

A 10 dkg porcukrot megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált diót és olajjal kikent munkalapra öntjük. Amikor kihűlt apróra zúzzuk. A pudingot megfőzzük a szokásos eljárással és kihűtjük. A tejszínt a  4 dkg porcukorral kemény habbá verjük.

A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk az összezúzott karamellt és hozzáadjuk a tejszínhab felét. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.

A tetejét csokival és tejszínhabbal díszítjük.