Hozzávalók:
A torta hozzávalói:
A krém hozzávalói
A díszítéshez:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájukat a fele cukorral, a vízzel és az olajjal kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a sárga masszával, vigyázva arra, hogy a hab ne törjön össze. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet és egy 20cm-es tortaformában 170 fokon megsütjük. A formát előtte kikenjük olajjal és megszórjuk morzsával.
Kihűlés után 3 egyforma lapra vágjuk és megtöltjük a krémmel.
A krém elkészítése:
A 10 dkg porcukrot megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált diót és olajjal kikent munkalapra öntjük. Amikor kihűlt apróra zúzzuk. A pudingot megfőzzük a szokásos eljárással és kihűtjük. A tejszínt a 4 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk az összezúzott karamellt és hozzáadjuk a tejszínhab felét. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
A tetejét csokival és tejszínhabbal díszítjük.