Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi torta recept

Karácsonyi torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tortához:

    • 1 db 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos sárga piskóta tortalap (26 cm átmérőjű)
    • 1 db 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos barna piskóta tortalap (15 cm átmérőjű)

    Sárga krém:

    • 3 dl tej
    • 1 csomag vanília ízű pudingpor
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg margarin
    • 1 db narancs apró darabokra vagdosva

    Barna krém:

    • 3 dl tej
    • 3 evőkanál liszt
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 15 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • 1-2 evőkanál rum

    Öntet:

    • 1 narancs leve
    • 3 evőkanál cukor
    • kb 0,5 dl víz
    • kb 3 dl rum

    Csokimáz a kis tortára:

    • 5-7 dkg tortabevonó csokoládé + 1 tk olaj

    Díszítés:

    • a nagy tortára 15 dkg ét tortabevonó csokoládé
    • 1 evőkanál olaj
    • 15 dkg zöld marcipán, vagy tetszőleges, bármi
    • 5-10 dkg durvára vagdalt pirított mandulaforgács vagy dió

    Elkészítése:
    A sárga krémhez a cukorral elkevert pudingot sűrűre főzzük a tejjel, és amikor kihűlt, elkeverjük a csipetnyi sóval habosra kavart margarinnal, és belekeverjük a narancsdarabkákat.
    A barna krémhez a liszttel és a cukorral elkevert kakaót a tejjel kis lángon kevergetve besűrítjük, majd amikor kihűl, kikeverjük a habosított vajjal, és rummal ízesítjük.
    A narancsos sziruphoz felforraljuk a hozzávalókat, pár percig főzzük, és amikor levesszük, a rummal is elkeverjük.
    A kihűlt sárga tortalapot két lapra vágjuk, a barnát 3 lapra.
    A lapokat meglocsoljuk a narancsos öntettel, a sárga tortalapot a narancsos krémmel töltjük meg, a barnát a csokis krémmel.
    Mindkét tortát a csokis krém maradékával vonjuk be kívülről, másnapig hűtőbe tesszük.
    A kis tortát és a nagy tortát bevonjuk csokimázzal, az oldalát a dióval díszítjük.
    A nagy tortát gőz fölött felolvasztott, kis olajjal elkevert tortabevonóval becsíkozzuk kinyomózsák segítségével (a közepét kihagyjuk, elég a szélén, és az oldalán), és amikor megdermed, óvatosan ráillesztjük a kis tortát. Tetszőlegesen díszítjük, amihez van türelmünk.
    A zöld marcipánból készítettem a masnit.
    A cukor rózsákat meg fondantból.

    Cukormassza hozzávalói:

    • 1 ek zselatin
    • 6 ek víz
    • 1 ek margarin
    • 2 ek méz
    • porcukor, amennyit felvesz

    Azzal kezdjük, hogy a porcukrot szitáljuk át, minél finomabbra őrölt porcukrot válasszunk. Kb fél kilónyit tegyünk keverőtálba, csináljunk közepére egy lyukat. A zselatint keverjük el a vízzel, vízgőz fölött melegítsük fel, mikor már jó forró adjuk hozzá a margarint és a mézet, majd kavarjuk mindaddig míg teljesen szétolvad benne.
    Öntsük a porcukorhoz, majd kanállal kavarjuk bele, adagoljuk közbe bele a porcukrot, mikor már nem tudjuk kanállal kavarni akkor tegyük porcukorral meghintett munkalapra és gyúrjunk bele annyi porcukrot még, hogy ne ragadjon már a munkalapra, sem a kezünkre (nekem 1 kg porcukorból bő 100 gr-i maradt).
    Csomagoljuk fóliába be, tegyük bele zacskóba, majd hagyjuk, hogy pihenjen egy napot.

    Tipp:

    2011-es tortánk volt Karácsonyra. Nagyon finom volt,egyszerű az elkészítése.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá