Karácsonyi torta
Hozzávalók
Hozzávalók:
Tortához:
- 1 db 5 tojásos sárga piskóta tortalap (26 cm átmérőjű)
- 1 db 3 tojásos barna piskóta tortalap (15 cm átmérőjű)
Sárga krém:
- 3 dl tej
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 1 db narancs apró darabokra vagdosva
Barna krém:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1-2 evőkanál rum
Öntet:
- 1 narancs leve
- 3 evőkanál cukor
- kb 0,5 dl víz
- kb 3 dl rum
Csokimáz a kis tortára:
- 5-7 dkg tortabevonó csokoládé + 1 tk olaj
Díszítés:
- a nagy tortára 15 dkg ét tortabevonó csokoládé
- 1 evőkanál olaj
- 15 dkg zöld marcipán, vagy tetszőleges, bármi
- 5-10 dkg durvára vagdalt pirított mandulaforgács vagy dió