Karácsonyi torta

Hozzávalók

Hozzávalók:
Tortához:

  • 1 db 5 tojásos sárga piskóta tortalap (26 cm átmérőjű)
  • 1 db 3 tojásos barna piskóta tortalap (15 cm átmérőjű)

Sárga krém:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 db narancs apró darabokra vagdosva

Barna krém:

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1-2 evőkanál rum

Öntet:

  • 1 narancs leve
  • 3 evőkanál cukor
  • kb 0,5 dl víz
  • kb 3 dl rum

Csokimáz a kis tortára:

  • 5-7 dkg tortabevonó csokoládé + 1 tk olaj

Díszítés:

  • a nagy tortára 15 dkg ét tortabevonó csokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • 15 dkg zöld marcipán, vagy tetszőleges, bármi
  • 5-10 dkg durvára vagdalt pirított mandulaforgács vagy dió